La Sfera Armoniosa & Barbara Kozelj – CACCINI EN PICCININI

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 29/09/2018
20:15 - 22:30

Locatie
Het Concertgebouw

Categorieën


Muziek van meer dan vier eeuwen terug herleeft. La Sfera Armoniosa viert samen met Barbara Kozelj het jubileumjaar van Giulio Caccini.

La Sfera Armoniosa & Barbara Kozelj
Theorbe-speler Mike Fentross viert met zijn ensemble La Sfera Armoniosa en Barbara Kozelj het jubileumjaar van Giulio Caccini. Vierhonderd jaar geleden overleed deze Italiaanse componist, maar zijn werk is springlevend. Dat laat mezzo-sopraan Barbara Kozelj horen in een selectie uit Caccini’s belangrijkste liedboeken. U hoort een keur aan authentieke barokinstrumenten. Paulina van Laarhoven speelt lirone en viola da gamba, Emma Huijsser barokharp, en Mike Fentross theorbe en barokgitaar.
Caccini
Van jongenssopraan groeide Giulio Caccini rond 1600 uit tot een van de geliefdste componisten. Hij werkte onder meer aan het illustere Florentijnse hof van De’ Medici. Caccini was uiterst ambitieus. Dat leverde hem weinig vrienden op, maar wel veel muzikaal succes. Hij maakte de monodie groot: gepassioneerde, vertellende solozang met begeleidende akkoorden. En passant maakte hij bovendien de weg vrij voor de barok. Fentross maakt ook een keuze uit het werk van tijdgenoot Piccinini, een groot vernieuwer op luit en theorbe.

Tickets