Historie

1991 Oprichting ensemble La Sfera Armoniosa door Paulina van Laarhoven, Xenia Meijer en Mike Fentross

1991 La Sfera speelt zijn eerste concert in de serie ‘Dekenkapel Concerten Pieterskerk Utrecht’. Programma: Monteverdi en zijn tijd

1992 De eerste buitenlandse tournee met hetzelfde programma in het Festival d’Ambronay en het Institut Néerlandais te Parijs.

1993 De eerste cd getiteld Orpheus & Amphion word opgenomen voor de ‘Vrienden Oude Muziek Utrecht’. Een Italiaans/Engels 17e eeuws programma in samenwerking met The Locke Consort.

1996 De eerste commerciële cd getiteld ‘Alla Caccia’, met vocale en instrumementale muziek van Kapsberger komt uit op het label Carlton Classics.

2000 La Sfera speelt z’n eerste opera met mis en espace in Hilversum. Il Carro Trionfale van Paolo Quagliati.

2001 Het eerste concert gedirigeerd door Mike Fentross vind plaats in het ‘Festival van Vlaanderen (Hasselt). Programma: Monteverdi’s Maria Vespers.

2004 La Sfera gooit hoge ogen op het Festival Oude Muziek Utrecht met een Schoenberg/Monteverdi programma gedirigeerd door Mike Fentross.

2006 Koningin Beatrix is aanwezig op de premiere van La Sfera’s eerste volledig geënsceneerde opera productie; l’Ipermestra van Francesco Cavalli. Jubileumproductie van het ‘Holland Festival Oude Muziek Utrecht’.

oprichting La Sfera Armoniosa Orchestra