Hofjesconcerten

Hofjesconcerten in Alkmaar

In 2016 organiseerden wij  een Purcell Picknick in het Wildemans­hofje aan de Oude Gracht in Alkmaar. Dat smaakte naar meer!

Op 30 juni 2019 presenteerde La Sfera Armoniosa voor het eerst een heus festival! In vijf verschillende hofjes in Alkmaar trof je die zondagmiddag de absolute top van de Nederlandse muziekscene. Met Johanette Zomer, Mike Fentross, Paulina van Laarhoven, Maarten Ornstein, Tony Overwater, Channa Malkin, Izhar Elias, Lidewij van der Voort, Emma Huijsser, Niti Ranjan Biswas & Julia Ohrmann.

Luitist en dirigent Mike Fentross, artistiek leider van La Sfera Armoniosa voert regelmatig programma’s uit met musici uit verschillende (muzikale) culturen. Voor de Hofjesconcerten in Alkmaar nodigde hij verschillende muzikale vrienden uit om de schitterende hofjes die Alkmaar rijk is te vullen met muziek uit vervlogen tijden en exotische oorden. Ensembles in duo- en triovorm speelden elk twee concerten van 30 minuten op misschien wel de mooiste locaties die zij konden bedenken.

Het was natuurlijk de bedoeling dit festival een jaarlijks vervolg te geven. In 2020 was dat door de maatregelen tegen corona helaas niet mogelijk. Door de ingewikkelde organisatie en de ongewisheid van onze mogelijkheden, hebben we ook voor 2021 moeten besluiten het festival geen doorgang te laten vinden. Maar in 2022 hopen we weer de prachtige Alkmaarse hofjes met onze muziek tot klinken te kunnen brengen.

De Hofjesconcerten 2019 werden mede mogelijk gemaakt door Het Victoriefonds, de Gemeente Alkmaar, Erfgoed Gemeente Alkmaar, de Heeren van Sonoy, van Alckmaer voor Wonen, de Historische Vereniging Alkmaar, de bewoners van Ringershof, het Wildemanshofje, het Huis van Achten, Provenhuis Paling en van Foreest en natuurlijk al onze vrijwilligers!